Historie
Tradice od roku 1996
Dopřejte si naše křupavé kousky mrazem sušeného manga. Lyofilizované mango je čistě přírodní, neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty.
Mango je sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem. Pomocí této unikátní metody sušení si kousky manga zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a minerály, jako v čerstvém stavu. Mrazem sušené mango je navíc pěkně křupavé a chuťově vynikající! Hodí se do každého snídaňového müsli i na takovéto mlsání během celého dne. Ochutnejte a přesvědčte se sami!
Dobře rostlé mango není rozhodně žádný trpaslík. Váží až dva kilogramy a v regálech s ovocem ho nepřehlédnete. Jeho chuť a vůně je osobitá, lahodná, a nikdy se ho nepřejíte. Zatímco jablka, hroznové víno nebo pomeranče si dopřáváme denně, na mango tak trochu zapomínáme. A je to velká škoda, protože jeho aromatická žlutá dužina, ať už čerstvá nebo sušená, obsahuje spoustu vitamínů a minerálů.
Mangovník indický je urostlý, důstojný, košatý strom s hustou korunou, která může být široká až 25 metrů. Z názvu vyplývá, že jeho domovinou byla už kdysi dávno plodná Indie, a tato země také patří k jeho současným největším pěstitelům a vývozcům. Daří se mu dobře v tropech a subtropech. Tedy všude tam, kde je vysoká teplota, kde žhne slunce, ale kde se také přežene tu a tam silný a vydatný monzunový liják.
Mango má spoustu pozitivních vlastností. Patří mezi ně:
Trojlístek vitamínů C, E a A, které patří mezi nejsilnější antioxidanty, je jednou z největších předností exotického manga.
Mango obsahuje také vitamíny skupiny B, konkrétně B1, B2, B6 a niacin.
Pestrý koktejl minerálů je v mangu zastoupen hořčíkem, zinkem, draslíkem, manganem, mědí a železem.
Na naše zdraví působí blahodárně i vláknina, karoteny a organické kyseliny, jako například kyselina citronová a jablečná.
Nemáte doma čerstvé mango, ale dali byste si aspoň kousek? Zkuste plátky sušeného manga. Stejně jako jiné druhy exotického sušeného ovoce se dají přidat do cereální snídaně, poslouží při pečení moučníků a pokud chcete vykouzlit rychlou dobrotu, obalte sušené mango v rozpuštěné čokoládě a posypte kokosem.
Pokud si u sušeného manga všimnete bílých skvrnek, nepanikařte, vše je v nejlepším pořádku. Jde o to, že ovoce často zcukernatí, a projeví se to právě takto.
Více informací o mangu a jeho využití v kuchyni se dozvíte ZDE.
Tradice od roku 1996
Rychlé doručení v rámci ČR
Již od 1 500 Kč
Ke každé objednávce
Máme pro vás to nejlepší, co si nejraději kupujete. Prohlédněte si nejoblíbenější produkty.
Prohlédnout produkty