Lyofilizované ovoce
Lyofilizované ovoce má dlouhou trvanlivost a často je cenově výhodnější než čerstvé ovoce, hlavně mimo sezónu. Takže dáte si v listopadu čerstvé jahody, borůvky nebo třeba maliny? Není problém! Co vás určitě nadchne? Ta úžasná křupavost! Zapomeňte na gumové kousky. Ať už si objednáte celé ovoce nebo plátky, vždy dostanete krásně velké kusy, žádnou drť.
Showing all 13 resultsSorted by popularity
-
Maliny lyofilizované, celé 20 g
60Kč NáhledDetail -
VitaCup Meruňky lyofilizované 20 g
69Kč NáhledDetail -
VitaCup Mango lyofilizované 30 g
69Kč NáhledDetail -
VitaCup Švestky lyofilizované 35g
69Kč NáhledDetail -
Rybíz červený, lyofilizovaný 30 g
52Kč NáhledDetail -
Rybíz černý, lyofilizovaný 30 g
45Kč NáhledDetail -
Ostružiny lyofilizované, celé 20 g
45Kč NáhledDetail -
Klikva lyofilizovaná, plátky 20 g
52Kč NáhledDetail -
Jahody lyofilizované, plátky 20 g
49Kč NáhledDetail -
Broskve lyofilizované, plátky 30 g
60Kč NáhledDetail -
Borůvky lyofilizované, celé 30 g
66Kč NáhledDetail -
Banán lyofilizovaný, plátky 30 g
41Kč NáhledDetail -
Ananas lyofilizovaný, kousky 30 g
56Kč NáhledDetail
Co to je Lyofilizace?
Lyofilizace je jedinečný způsob sušení ovoce mrazem. Tento proces začíná rychlým zmrazením plodů, po kterém následuje sušení za sníženého tlaku. V této fázi se voda z ovoce mění na páru, což umožňuje zachovat přirozenou strukturu, barvu, vůni a hlavně všechny nutriční hodnoty, včetně vitamínů a minerálů, které se nacházejí v čerstvém ovoci. Tímto způsobem si ovoce uchovává svou kvalitu a výživné látky.
Co to je lyofilizované ovoce?
Při sušení mrazem se z ovoce odstraní pouze voda, přičemž si zachovává všechny své výživové hodnoty, vitamíny a minerály, téměř jako čerstvé ovoce. Jeho chuť a vůně zůstávají autentické, a navíc je 100% bez konzervantů a přidaného cukru. Pro představu, jedno kilo lyofilizovaných jahod vznikne z deseti kilogramů čerstvých plodů. Stačí si zakřupat pár kousků a máte hotovo.
Jak pouzit Lyofilizovane ovoce?
Ovocem můžete snadno obohatit jogurty, kaše, dezerty, domácí müsli či granoly, osvěžující limonády a koktejly. Pokud lyofilizované ovoce namočíte do vody, získáte ho zpět v téměř původním stavu, takže jej můžete používat jako čerstvé ovoce. Navíc je lyofilizované ovoce skvělou zdravou pochoutkou pro děti.
Jak chutná lyofilizované ovoce?
Lyofilizované ovoce je super lehké a křupavé. Na jazyku se vám jemně rozvine chuť sladkých plodů. Když přijde do kantaktu s jakoukoliv tekutinou, chová se jako čertvé ovoce. Lyofilizované ovoce nahrazuje klasické sušené.
Proč si vybrat lyofilizované ovoce?
- Dlouhá trvanlivost: Ovoce si díky šetrnému zpracování uchovává svou kvalitu po mnoho měsíců.
- Bez chemie: Žádné konzervanty, barviva ani přidaný cukr.
- Lehkost a praktičnost: Ideální na cesty, do práce nebo školy.
- Skvělá chuť a textura: Na rozdíl od klasického sušeného ovoce je lyofilizované ovoce krásně křupavé a ne gumové.