Lískooříšková másla jsou druh ořechového másla vyrobeného z lískových ořechů. Lískové ořechy pochází z Eurasie a Severní Ameriky. Lískový ořech je známý také pod názvy Cobnut nebo Filbert tree. Lískové ořechy mají sladkou oříškovou chuť a často se používají při pečení a vaření. Lískové ořechy jsou dobrým zdrojem bílkovin, vlákniny a vitaminů a minerálních látek včetně vitaminu E, hořčíku a draslíku. Lísková másla se vyrábějí rozemletím lískových oříšků na hladkou pastu. Lískooříšková másla se vyskytují v přírodní i zpracované formě. Přírodní lískooříšková másla obvykle obsahují vyšší podíl lískových oříšků a méně přidaného cukru než zpracovaná lískooříšková másla. Zpracované lískové ořechy másla mohou obsahovat i další složky, jako jsou rostlinné oleje, sůl a umělá aromata. Máslo z lískových oříšků lze použít jako pomazánku na chléb nebo krekry, do receptů na pečení nebo jako omáčku k namáčení ovoce a zeleniny.

Lísková másla jsou oblíbená v Evropě, zejména v Německu a Itálii. Lískové ořechy se pěstují také ve Spojených státech, Turecku a Číně. Lískové oříšky se používají v řadě potravinářských výrobků, včetně pomazánek z lískových oříšků, kávy z lískových oříšků, čokolády z lískových oříšků a sušenek z lískových oříšků. Vybrat si ve Světě ořechů můžete i další druhy Ořechového másla jako Kešu máslaArašídová másla nebo Mandlová másla od mnoha kvalitních výrobců se zárukou skvělé chutě a kvality. Děkujeme, že jste si pro svoje ořechové potěšení vybrali právě nás Svět ořechů!

X